LED драјвер

ledyi предводен возач

Што е LED драјвер?

LED драјверот е уред кој го прави токму она што звучи - го придвижува напојувањето на една или повеќе LED диоди. LED драјверите се нарекуваат и LED напојување или LED трансформатор.
Како што споменавме претходно, една од придобивките на LED диодите е тоа што тие се енергетски ефикасни - не бараат многу електрична енергија за нивно работење. LED диодите всушност работат на еднонасочна струја при разумно низок напон - обично помеѓу 2V и 4V. Поради ова, им треба нешто за да го претвори AC во DC за нив и да помогне да се заштитат од какви било бранови на струја што може да се појават, што предизвикува прегревање на LED диодите и предизвикување проблеми. LED драјверот не е само тековен систем за управување, туку и заштитен тампон.

Што е напојување со прекинувачки режим (SMPS)?

Напојување со вклучен режим (SMPS) дизајнирано за апликации за LED осветлување е LED драјвер кој користи прекинувачки регулатор за да ја претвори исправената еднонасочна моќност во однапред одредена големина на еднонасочна моќност. SMPS LED драјверите обезбедуваат најефикасно и технички најзрело решение за контрола на струјата на LED. Денешните производи за LED осветлување, особено оние дизајнирани за високи апликации, поставуваат големи барања за способноста на возачот ефикасно да ја конвертира електричната енергија од извор на наизменична струја во DC оптоварување со излези кои се совпаѓаат со електричните карактеристики на LED диодите. И покрај зголемувањето на трошоците и ограничувањата на формалниот фактор во дизајнот на LED светилките, напојувањата со прекинувачки режим сè уште се најпреферираниот тип на конвертори за напојување за возење LED светилки со високи перформанси.
Сега сите LED драјвери на пазарот се со префрлен режим на напојување.
За повеќе детали, ве молиме посетете вклучен режим Напојување (SMPS) | LED драјвер со помош на регулатор за префрлување.

Triac / Фаза-намалување на затемнување LED драјвер

LEDYi Triac / фазно исечените двигатели за затемнување се компатибилни со редовните брендови за затемнување и системи за осветлување кои се водечки и последен раб (напред фаза, обратна фаза, ELV, Triac или MLV) на пазарот ги вклучува Lutron, Clipsal, C-BUS, Левитон затемнувач и други системи за осветлување.

Триак лед драјвер со затемнување

Дијаграм за поврзување

Triac ожичување на led драјверот со затемнување
Поврзување Дирграм 1
Triac ожичување на led драјверот со затемнување
Поврзување Дирграм 2

Triac/0-10V/отпор/10V PWM (5 во 1) LED драјвер со затемнување

LEDYi's Triac/ 0-10V/ 1-10V/ Отпорност/ 10V PWM (5 во 1) компатибилен двигател за затемнување со решение, што го олеснува проектите и го поедноставува инвентарот. Тие се компатибилни со широк спектар на популарни затемнувачи, вклучително и типови на TRIAC затемнувачи на водечките и задните рабови, затемнувачи од 0-10V/ 1-10V/ Отпорност/ 10V PWM и разни системи за контрола на осветлувањето, како што се Lutron, Leviton, Crestron итн. Ова го прави драјверите лесно да се интегрираат во постоечките инсталации за осветлување. Возачите обезбедуваат непречено и без треперење 0-100% целосен опсег на затемнување и непречено затемнување.

5-ВО-1 Двигател со затемнување

Дијаграм за поврзување

5-1 затемнети жици со led драјвер
Дирграм за жици Triac/ 0/1-10V 5 во 1
Triac ожичување на led драјверот со затемнување
Дирграм за жици Triac
0-10V ожичување на лед драјверот со затемнување
Дирграм за жици од 0/1-10V

DALI & Push Dim (2 во 1) LED драјвер за затемнување

Универзален двигател за затемнување 100-277V на LEDYi со DALI-2 сертификат, поставување адреса и фино подесување на излезниот напон со
NFC, неговите перформанси за затемнување од 0-100%, универзалната компатибилност и без треперење привлекуваат многу клиенти. Исто така, со висок PF и
ефикасноста е дизајнирана за заштеда на енергија, со две функции за затемнување што може да заштеди масовно порибување. Усвоен во многу лед светла, да речеме
LED лента/лента, модули, LED светло за шипки, светло за кабинет, кујнско светло и други LED тела.

DALI PUSH DIM 2 IN 1 LED драјвер

Дијаграм за поврзување

DALI ожичување на лед драјвер за затемнување
Поврзување Дирграм 1
DALI ожичување на лед драјвер за затемнување
Поврзување Дирграм 2

DMX512 LED драјвер со затемнување

LEDYi DMX512 LED драјвер со затемнување со NFC/RDM функција за поставување адреса, вклучително и со постојан напон од 1 до 5 канали
30 W до 300 W. Поставување на излезниот напон за фино прилагодување со NFC; Постојана струја 1 до 2 Канал 10W до 40W, Поставување излезна струја
од NFC.
Врз основа на протоколот DMX 512, оваа серија ќе биде обезбедена со RDM/NFC функција. Протоколот за управување со далечински уред (RDM), It
може да ја реализира функцијата за далечинско доделување адреси, читање информации за уредот, препознавање уреди и персонализирање
уреди.
Комуникацијата во близина (NFC) се заснова на протоколот за безжичен пренос NFC. Може да ја постави адресата DMX за напојувањето
и прилагодете го излезниот напон или струјата на напојувањето без вклучено напојување.
Функциите RDM и NFC ги елиминираат непотребните дупки во напојувањето и ги зголемуваат водоотпорните перформанси на
напојување.

DMX512 двигатели со затемнување

Дијаграм за поврзување

DMX512 LED драјвер
Дирграм на жици за затемнување DMX512

Bluetooth, ZigBee, Wi-Fi, безжичен LED драјвер со затемнување

LEDYi Bluetooth/ Zigbee/ Wi-Fi безжичното напојување за затемнување може да се опреми со повеќебрендови безжични комуникациски модули, како што се TUYA, JIABITAI, WIZ, CASAMBI и други модули за безжично затемнување. Конвенционалното безжично напојување со затемнување е опремено со TUYA безжичен модул за затемнување. Осветлувањето може флексибилно да се контролира преку мобилната апликација. Како што се поставување сцена, контрола на областа, затемнување на времето, контрола на музика, итн. Далечинскиот управувач може да се реализира кога напојувањето е комбинирано со портата Bluetooth/Zigbee. Осветлувањето за гласовна контрола може да се реализира и преку паметниот звучник.
Наскоро ќе дојде надграден драјвер со проценка за ослободување од висока фреквенција 8KHz…….

Безжичен LED драјвер за затемнување

Дијаграм за поврзување

Безжична ожичување на лед драјвер со затемнување
Дијаграм за поврзување на осветлувањето за безжична контрола

LED драјвер што не се затемнува IP20&IP67

Нема LED драјвер за затемнување

Зошто да изберете LEDYi

LEDYi е водечки снабдувач на водени драјвери во Кина. Ние ги снабдуваме сите видови на лед драјвери, како што се лед драјвери со затемнување и лед драјвери што не се затемнуваат. Ние нудиме приспособени решенија, OEM и ODM услуги. Трговците на големо, дистрибутерите, дилерите, трговците и застапниците се добредојдени да купуваат на големо.

Инспирирајте креативно осветлување со LEDYi!

Земете инстант понуда

Willе ве контактираме во рок од 1 работен ден, обрнете внимание на е -поштата со наставката „@ledyilighting.com“

Земи го БЕСПЛАТНО Врвен водич за е-книга со LED ленти

Пријавете се за билтенот LEDYi со вашата е-пошта и веднаш добијте го Крајниот водич за е-книга за LED ленти.

Нурнете во нашата е-книга од 720 страници, која опфаќа сè, од производство на LED ленти до изборот на совршена за вашите потреби.